Reizen per vliegtuig nova  

Vliegangst

Ondanks het feit dat je met een vliegtuig snel en eenvoudig op een bepaalde bestemming kunt komen, zijn er nog steeds een groot aantal mensen die er niet over peinzen om het vliegtuig te nemen. Bijvoorbeeld omdat ze vliegangst hebben. Veel mensen hebben in een bepaalde mate angst om te vliegen, maar bij sommigen breekt het angstzweet al uit wanneer ze alleen maar aan een vliegtuigreis denken.

Klamme handen en stress

Ofschoon de statistieken uitwijzen dat er veel meer mensen overlijden ten gevolge van een auto-ongeluk dan bij een vliegtuigongeluk, is vliegangst niet iets dat je zomaar kunt wegnemen. Sommige mensen proberen zich over de paniekaanvallen heen te zetten door toch te gaan vliegen, ondanks de klamme handen en de enorme stress. Meestal gaan deze mensen pas echt van hun reis genieten wanneer ze veilig geland zijn op de plaats van bestemming, maar je hoort ook vaak dat de stress voor de terugreis al gauw weer begint. En toch is zoveel mogelijk vliegen de beste manier om vliegangst te overwinnen. Tegenwoordig worden er speciale trainingen aangeboden aan mensen die last hebben van vliegangst, zodat ze zich goed kunnen voorbereiden op de aankomende vliegreis.

Een veilige manier van reizen

Stress draagt in ieder geval niet bij aan een ontspannen vlucht, dus probeer stress voorafgaand aan de vliegreis zoveel mogelijk te voorkomen. Zorg dat alles op tijd is ingepakt en dat je op het vliegveld nog tijd hebt om een leuk tijdschrift te kopen. Kijk tijdens het drinken van een kopje koffie op het vliegveld om je heen naar al die mensen die veilig zijn aangekomen met het vliegtuig of die zometeen in het vliegtuig stappen. Dit is wereldwijd de dagelijkse realiteit. De kans dat er iets misgaat tijdens een vlucht is 1 op de 11.000.000. De kans om een loterij te winnen lijkt dus nog groter. Kortom, vliegen is een heel veilige manier van reizen. Als je de volgende punten doorleest, besef je dat de kans op vliegtuigongelukken maar klein is.

  • Vliegtuigen worden altijd streng gecontroleerd. Bij de geringste twijfel aan de veiligheid blijft het toestel aan de grond. Dat betekent wellicht vertraging voor de reizigers, maar er wordt geen enkel risico genomen.
  • Een vliegtuig kan prima tegen bliksem.
  • Een vliegtuig is zo ingenieus gebouwd dat, mocht er een functie uitvallen, dan nemen de back-up systemen het feilloos over.
  • Verkeersleiders mogen maximaal twee uur achter elkaar werken, dus je hoeft niet bang te zijn dat zij door een gebrek aan concentratie verkeerde beslissingen nemen.