Reizen per vliegtuig Florence  

Mag je snus meenemen naar je vakantieland?

Misschien was je tot voor kort een fervent roker maar heb je tegenwoordig in plaats van een pakje sigaretten een doosje snus in je broekzak. Je bent niet de enige! Veel ex-rokers hebben hun sigaretten verruild voor nicotinezakjes. Lyft snus kopen is tegenwoordig geen enkel probleem meer. Online kun je Lyft Snus doosjes bestellen en kopen, die dan vanuit Zweden naar jou verzonden worden.

Op vakantie naar het buitenland

Maar nu wil je als snusgebruiker op vakantie naar Frankrijk of Italië. Is het toegestaan om enkele doosjes snus mee te nemen voor eigen gebruik naar je vakantieland? De meeste EU-landen doen niet moeilijk: je mag de hoeveelheid snus meenemen die je denkt nodig te hebben zolang je in je vakantieland verblijft. Andere (niet-EU) landen geven vaak een maximale hoeveelheid snus aan die je mee mag nemen. De toegestane hoeveelheden verschillen echter per land.

Verbod in IJsland, Sri Lanka en Singapore

Als snusgebruiker heb je een probleem – mits je niet zonder kunt – wanneer je van plan bent om met het vliegtuig naar IJsland te gaan om daar je vakantiedagen door te brengen. Wanneer je bij de IJslandse douane wordt aangehouden terwijl je enkele doosjes snus in je reisbagage verstopt hebt, dan zul je jouw nicotinezakjes in moeten leveren en bovendien zul je een boete moeten betalen. Hetzelfde geldt voor Sri Lanka en Singapore: ook daar kom je niet door de douane heen wanneer je doosjes snus in je bezit hebt.

Reizen per vliegtuig