Auto- en busreizen Florence  

Een reis door de onherbergzame IJslandse hooglanden

Indien je een avontuurlijke reis wilt gaan maken, dan zou je kunnen overwegen om eens naar IJsland op vakantie te gaan. We hebben het hier echter niet over een comfortabele busrondreis, maar over een autoreis dwars door het ruige, ongerepte IJslandse binnenland – de IJslandse hooglanden – waar geen mens woont. Een dergelijke reis is niet geheel zonder risico. Durf je het aan?

Een 4×4 Offroad huren

De vliegmaatschappij Icelandair vliegt enkele malen per week vanuit de internationale luchthaven nabij Reykjavík naar Schiphol en weer terug, dus het is geen enkel probleem om op de plaats van bestemming te komen. Eenmaal in IJsland zul je echter een auto moeten huren. Omdat het IJslandse binnenland ruig, woest, verlaten en vooral onherbergzaam is, zul je een 4×4 Offroad moeten huren. De wegen in de IJslandse hooglanden zijn onverhard en zijn enkel in de zomermaanden begaanbaar.

Extra gereedschap

Om je reis voorspoedig te laten verlopen krijg je extra gereedschap mee voor onderweg, mocht je onverhoopt pech krijgen. Het is heel goed mogelijk dat de 4×4 Offroad is ingericht met producten van Worksystem.be, een Zweeds bedrijf. Te denken valt aan enkele gereedschapskisten en extra werklampen, want ofschoon het in IJsland gedurende de zomermaanden voortdurend licht is – ook ’s nachts – kan de bewolking boven de IJslandse hooglanden het zonlicht behoorlijk dimmen. Ook een zandstorm is niet ondenkbaar. Ga dus goed voorbereid op reis!

Voorproefje

Wil je alvast een indruk krijgen van wat je te wachten staat? Dan zou je van tevoren het boek De hoogvlakte van de IJslandse schrijver Steinar Bragi kunnen lezen. Het is een spannend verhaal dat zich afspeelt in het binnenland van IJsland. Jouw reis door de IJslandse hooglanden zal gegarandeerd een hele belevenis zijn!