Reizen per vliegtuig Florence  

Laat je huis veilig achter tijdens je vakantie

Als je eenmaal een vakantie hebt geboekt, dan begint het grote aftellen. De dagen tel je af voordat je eindelijk op het vliegtuig kunt stappen naar de bestemming van jouw dromen. Maar veel te vaak wordt de aandacht voor hoe jij je huis achterlaat vergeten. Als jij je huis onvoldoende beveiligd achterlaat, dan kan je hele vakantie uiteindelijk in een grote deceptie eindigen. Maak daarom ook je woning klaar voor vakantie.

Goede sloten op de deur

Het lijkt zo vanzelfsprekend, maar het zal je verbazen hoeveel slechte sloten er nog gebruikt worden. Sloten die gemakkelijk te forceren zijn, zodat inbrekers binnen enkele seconden binnen staan. Goede sloten op je huisdeur(en) zijn onontbeerlijk, overigens niet alleen als je met vakantie gaat. Koop altijd sloten met een SKG keurmerk, hiermee wordt het inbrekers behoorlijk lastig gemaakt.

Laat verlichting automatisch aanspringen

Hoewel jij nog lekker op je ligbedje in de Caribische zon ligt, wordt het bij je thuis al donker. Een donker huis werkt uitnodigend voor inbrekers. Zorg daarom dat je een tijdschakelaar aan een lampje hangt. Zodra het donker wordt, springt de verlichting aan en lijkt het alsof er mensen thuis aanwezig zijn.

Gebruik een slimme thermostaat

Wist je dat je tijdens je vakantie ook energie kunt besparen? Tibber helpt je hiermee. Met een slimme energiemeter, krijg je inzicht in welke apparaten nog energie verbruiken tijdens je vakantie. Ook maakt Tibber het mogelijk om op afstand je thermostaat te programmeren en in te stellen. Erg handig als je teruggaat naar huis. Onderweg zet je alvast je verwarming aan, zodat je in een warm huis aankomt. Daarnaast verbruik je met Tibber 100% groene stroom van Nederlandse bodem.

Vraag iemand om af en toe langs te komen

Als je meerdere weken met vakantie bent, dan is het verstandig om je sleutel af te geven bij een familielid of vriend(in). Hij of zij kan dan af toe even langskomen om te zien of alles nog in orde is. Tevens kan diegene direct de post bij elkaar verzamelen, zodat stapels post voor de voordeur geen aandacht trekt.

Opgeruimd, maar niet te netjes

Maak je voor vertrek het huis aan kant? Doe dit niet al te netjes. Ook dit kan de aandacht trekken, omdat overduidelijk te zien is dat je langdurig weg bent. Het hoeft dus niet te netjes opgeruimd te zijn. Berg wel eventuele waardevolle spullen goed op.