Reizen per vliegtuig Florence  

Deze 9 taarten kun je tegenkomen in de VS

Een droom van velen: roadtrippen dwars door de Verenigde Staten. Langs New York, de Grand Canyon en Las Vegas richting de kust van Californië. Ondertussen vergaap je je aan ongelofelijk veel geschiedenis, cultuur en prachtige landschappen.

En natuurlijk geniet je onderweg van het bekende rijke American (fast)food. Wist je bijvoorbeeld dat elke Amerikaanse staat zijn eigen favoriete taart heeft? Als je ooit aan deze reis begint kan je van oost naar west het volgende gebak tegenkomen.

1. Connecticut: Chicken Pot Pie

We beginnen de lijst met een hartige taart van bladerdeeg, gevuld met een rijke ragout vol kip en groenten. De heerlijke Chicken Pot Pie houdt de bewoners van de oostkust warm en blij wanneer de Indian Summer teneinde loopt en de temperaturen lager worden.

2. South Carolina: Pecan Pie

Een Amerikaanse klassieker met een dunne korst, die belegd wordt met de pecannoot, een noot die van nature in Amerika voorkomt. Smullen!

3. Florida: Key Lime Pie

In de subtropische hitte van Florida eet men graag deze verfrissende taart. De smaak is uniek door het gebruik van de ‘Key Lime’, een lokale soort limoen die zuurder, sterker en aromatischer is dan de limoenen zoals wij ze kennen.

4. Indiana: Peanut Butter Pie

Een taart gemaakt met mousse van pindakaas – gekker moet het niet worden. Deze taart is ongetwijfeld heerlijk, maar je snapt wel wat hij – net als het meeste Amerikaanse fastfood – voor de lijn doet!

5. Illinois: French Silk Pie

Deze taart werd beroemd nadat zijn uitvindster hem in 1951 bedacht voor een kookwedstrijd. De vulling van chocolademousse en slagroom is om je vingers bij op te eten. Wil je zelf met minder moeite een chocoladetaart op tafel zetten? Op https://www.jeeigentaart.nl/ stel je zelf je favoriete taart samen!

6. Colorado: Spaghetti Pie

De VS is ook het land van fastfood vol calorieën en hapjes die, nou ja, niet direct tot de haute cuisine behoren. Deze taart op basis van spaghetti is daar een voorbeeld van: niet verfijnd, maar wel lekker!

7. Arizona: Lemon Meringue Pie

In woestijnstaat Arizona is het heet en kurkdroog. Gelukkig heeft deze staat een verfrissend taartje als favoriet tussendoortje. Een Lemon Meringue Pie is eenvoudig te maken, bevat heel veel verfrissend citroensap en krijgt een extra zuurtje door de toevoeging van karnemelk.

8. Alaska: Shepherds Pie

Geen wonder dat ze in het koude Alaska de voorkeur geven aan een warme, hartige taart. Met zijn vulling van gehakt, aardappelpuree en Cheddar is de Shepherds Pie het ideale gebak voor na een middag houthakken of jagen in de wildernis.

9. Hawaii: Haupia Pie

Mocht je roadtrip eindigen op de zonovergoten stranden van Hawaï, eet dan een punt Haupia Pie. Deze gladde kokospudding is afgewerkt met een dikke laag chocoladecustard en belegd met overheerlijke macadamianoten.