Reizen per vliegtuig Florence  

De leukste herinneringen aan je vakantie bewaren

De mooiste vakantie van je leven wil je jezelf altijd blijven herinneren. Ook al ga je nog honderd keer op reis, niets kan deze trip overtreffen. Hoe bewaar je zoveel mogelijk indrukken van die topvakantie? Deze slimme trucjes helpen je daarbij.

Een prikbord

Een prikbord speciaal voor je reizen verveelt nooit, omdat het na elke reis weer bijgevuld wordt. Bevestig je tickets, foto’s, kleine souvenirs en kaarten van je reisroute aan het bord met punaises of magneten en schrijf bij elk voorwerp waar het vandaan komt en de details over je bezoek aan die locatie. Zo blijven je vakantieherinneringen jarenlang vers. Na elke reis kan je het prikbord een beetje opschonen – of je plakt nieuwe aandenkens gewoon over de oudere heen.

Een postermuur of fotowand

Wil je dat de bergen of stranden van jouw vakantiebestemming nooit meer van je netvlies gaan? Bestel bij een webwinkel als Dear Sam dan grote gedetailleerde posters van je reisbestemming. Beplak de muren van een kamer van je huis met deze prachtige posters en de herinneringen komen telkens weer terug. Ook leuk is het inrichten van een fotowand, waarbij je een grote poster omringt door ingelijste vakantiefoto’s. Daarmee wijd je één hoek van je huis helemaal aan de vakantie van je leven.

Een kaart van je reis

Heb je een lange roadtrip gemaakt en tientallen steden en dorpjes bezocht? Het is gemakkelijk om te vergeten waar je bent geweest en wat voor leuks er te zien was. Voorkom dat en bestel een muur vullende kaart van het gebied waarbinnen je gereisd hebt. Met watervaste stiften markeer je daarop zelf je reisroute van dag tot dag. Op zo’n kaart kan je zelf nog foto’s of aandenkens plakken of teksten toevoegen, zodat er echt helemaal geen detail van je reis verloren gaat.

Een plakboek

Eindig je jouw trip met een flinke hoeveelheid papieren en andere overblijfselen van je vakantie? Natuurlijk kan je die spullen in het hotel weggooien. Maar omdat ze toch bijna geen ruimte innemen is het net zo leuk om ze thuis in een plakboek te lijmen. Eigenlijk alles wat tweedimensionaal is kan erin: de beste vakantiefoto’s, kassabonnetjes, flyers, het menu van je favoriete restaurant, gedroogde bloemen en elk ander aandenken dat die vakantie weer tot leven roept. Zo’n plakboek doet het ook leuk als persoonlijk koffietafelboek en is voor je bezoek minder vermoeiend dan een fotopresentatie van een uur lang.

Een reisblog

De bovenstaande reisherinneringen moet je allemaal ná je reis in elkaar zetten. Maar als je reisschema niet compleet dichtgetimmerd is, waarom houd je dan geen blog bij? Op vrije momenten schrijf je korte tekstjes over je belevenissen, het weer, de zalige lunch van die dag en de prachtige stukjes cultuur en natuur die je tegenkomt. Maak het geheel sappiger door een paar goed gekozen foto’s toe te voegen. Het schrijven van een eenvoudig reisblog is dankzij social media eenvoudiger dan ooit, maar als je een fervent reiziger bent kan je ook je eigen blogsite beginnen. Bovendien krijg je nog tijdens je vakantie likes en gelukwensen van je bekenden.