Auto- en busreizen nova  

Met een veerboot de overtocht maken

Om op een eiland te komen, moet je meestal met een boot overvaren. Niet ieder eiland beschikt over een eigen vliegveld. Gelukkig zijn er wereldwijd genoeg veerdiensten die met regelmaat van het vasteland naar een eiland varen en vice versa. Sommige ferry’s bieden je de mogelijkheid om de auto (met caravan) of de camper mee te nemen. Je kunt dan met je eigen ‘vakantiehuisje’ het eiland verkennen en de mooiste plekjes ontdekken. Ook als je alleen de auto meeneemt geeft dit extra vrijheid: zo kun gemakkelijk naar afgelegen dorpen, steden of andere bezienswaardigheden op het eiland reizen.

Vakantievieren op de boot

Ook in Europa worden er verschillende ferry-diensten aangeboden. Met een veerboot kun je bijvoorbeeld naar de Italiaanse eilanden Sardinië of Sicilië varen. In de zomer geeft de overtocht zelf al een vakantiegevoel, zeker als je onderweg ook nog dolfijnen kunt spotten. Sommige boten hebben zelfs een zwembad aan boord, maar lekker van de zon genieten op het dek is ook al leuk. Ook het Franse eiland Corsica is met een veerboot te bereiken. Meestal hebben dit soort ferry’s verschillende opstap- en aankomstlocaties. Bij langere overtochten heb je vaak de mogelijkheid om een slaapstoel of slaapcabine te reserveren.

Van land naar land

Veerboten varen echter niet alleen naar eilanden. Met een dergelijke boot kun je ook afstanden overbruggen van het vasteland naar het vasteland. Zo zijn er bijvoorbeeld verschillende veerdiensten vanaf Italië naar Kroatië en vice versa. Van Nederland naar Engeland varen kan ook met een ferry, net zoals van Duitsland naar Zweden. Kortom, er zijn tal van mogelijkheden om al varend te reizen van de ene bestemming naar de andere.