Reizen per vliegtuig Florence  

Een nieuwe laptop voor onderweg kiezen

Als je voor je plezier veel reist of voor je beroep veel op weg bent, dan is het wel zo fijn om een laptop te kiezen die helemaal op jouw levensstijl is afgestemd. Sommige reislustige mensen denken dat ze een superdure laptop moeten nemen met de beste onderdelen. Dat hoeft zeker niet zo te zijn – een goedkopere laptop kan voor een fervent reiziger zelfs een betere keuze zijn. Lees hier waar je op moet letten bij het uitkiezen van jouw nieuwe draagbare computer.

Processortype

De processor is het belangrijkste onderdeel dat de snelheid bepaalt van de bewerkingen die jij gaat uitvoeren. Natuurlijk is het wel zo fijn als je nieuwe laptop snel kan surfen en als je veel schermen tegelijkertijd open kan houden. Een Intel i5 processor komt aan die meeste verwachtingen tegemoet en als je uitsluitend gaat tekstverwerken is een i3 ook prima. Een i7 of een i9 processor is eigenlijk alleen nodig als je zware grafische programma’s of moderne games gaat draaien op je machine.

Nieuw of refurbished

Een refurbished apparaat kan een uitstekende keuze zijn, aangezien het hier meestal gaat om laptops die opgekocht zijn van bedrijven. Dit zijn vaak krachtige en betrouwbare machines die in uitstekende conditie als tweedehands worden verkocht en daardoor veel goedkoper zijn dan een nieuw model. Een betrouwbare refurbished iMac is bijvoorbeeld een uitstekend apparaat als je jouw laptop voor zakelijke doeleinden gaat gebruiken.

Schermgrootte

Een grotere laptop heeft het voordeel dat je meerdere schermpjes naast elkaar kunt openen en dat je makkelijk films of afbeeldingen kunt bekijken en aanpassen. Het nadeel van een groot apparaat is natuurlijk dat het log en zwaar is en dat het daardoor minder geschikt is voor iemand die bijvoorbeeld veel in het OV wil werken. In dat geval kun je het beste kiezen voor een wat kleiner en lichter apparaat, zeker als je voornamelijk tikwerk gaat uitvoeren.

Uitgangen

Waarschijnlijk ga je jouw laptop ook regelmatig verbinden met je pc of met externe apparaten zoals beamers, printers of harde schijven. Je laptop zou sowieso twee tot drie verschillende usb-poorten moeten hebben en het is ideaal als er zowel en VGA- als een HDMI-poort achter op de machine zit. Als je hem samen in combinatie met bepaalde apparaten wilt gebruiken, controleer dan of de geschikte poort op de computer aanwezig is.

Besturingssysteem

Misschien wel de belangrijkste keuze! Het gros van de gebruikers zal willen kiezen voor een besturingssysteem waar ze al mee bekend zijn en dat overeenkomst met dat van hun andere apparaten. Of je nou een fervent Apple fan bent of zoals de meeste computergebruikers gewend aan Windows, let erop dat dit besturingssysteem vooraf geïnstalleerd is op jouw nieuwe laptop. Overigens is een laptop met het nieuwe Chromebook-besturingssysteem van Google goedkoop en is het erg eenvoudig om daar nieuwe apps op te zetten.